Maanpetosepäily - SecMeter

Sisältöön

Maanpetosepäily

Yritysturvallisuus > Tiedustelutoiminta
Poliisi esitti 14.4.2023 vangitsemisvaatimuksen Oulun käräjäoikeudelle jutussa, jossa kolmea suomalaista henkilöä epäiltiin turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Oulun käräjäoikeus vangitsi myöhemmin samana päivänä henkilöt todennäköisin syin epäiltynä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta.

Poliisi epäili kahden miehen ja yhden naisen keränneen ja julkaisseen sosiaalisessa mediassa salassa pidettävää tietoaineistoa. Poliisin mukaan julkaistut tiedot ovat luonteeltaan sellaisia, että ne ovat omiaan aiheuttamaan vakavaa haittaa Suomen huoltovarmuudelle, maanpuolustukselle ja turvallisuudelle. Jutun tutkinnanjohtajana toimi rikoskomisario Jukka Nurmenniemi.

Poliisi tutki epäiltyä maanpetosrikosta
Teosta epäillyt kaksi miestä ovat veljeksiä ja poliisin epäilyn mukaan julkaisseet verkossa erityisesti salaliittoteorioihin liittyvää sisältöä, kuten videoita. Veljeksillä oli yhteistä yritystoimintaa kuivaveripalvelu­yrityksessä.

Veljekset kertoivat mittaavansa syntiä verestä. He uskoivat ajatukseen siitä, että verestä voi mitata syntisyyttä ja synnillä voisi olla biologinen vaste veressä. Heidän mukaan synti muuttaa veren valkoiseksi.

Ajattelun taustalla oli Vanhan testamentin Jesajan kirjan luvussa 1 jakeessa 18 olevat sanat: "Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin lumi. Vaikka ne ovat purppuranpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin puhdas villa."

Salaliittoteoreetikoiden mukaan presidentti Donald Trump on vuodesta 2019 lähtien sitonut merkittävän osan Yhdysvaltain armeijan resursseista maanalaiseen suuroperaatioon, jossa erikoisjoukkojen tehtävä on tuhota kaikki maapallon mantereet yhdistävässä maanalaisessa käytävälabyrintissa piileskelevät rikolliset ja vapauttaa tunneleiden häkkeihin vangitut lapsiorjat sekä tukkia lapsikaappareiden pakoreitit. Tästä tehtävästä uskotaan aiheutuneen toistuvia epätavallisia maanjäristyksiä. Räjäytysten uskotaan kertovan, millä alueilla salakäytäviä räjäytetään umpeen.

Eri maissa asuvat tunnelisotatutkijat muodostavat sosiaalisen verkoston. Tunnelisotatutkijoiden olemassaolo on totta myös Suomessa. Veljesten salaliittoteorian mukaan Suomessa on ollut vuosia käynnissä allianssin (mm. USA, Venäjä, Suomi) toimesta tunnelisota (silent war), josta todisteina ovat eri puolilla Suomea vuosia jatkuneet maanalaiset tunneliräjäytykset.

Esimerkiksi koiran ulkoiluttajat ovat kuulleet maanalaisia räjäytyksiä ja eräissä tapauksissa myös asuinrakennusten uskotaan kärsineen vaurioita. Veljesten mukaan Paimion Tammisillan alueella tapahtui Suomen suurin maanvyörymä syyskuun 1–2 päivän vastaisena yönä. Veljesten mukaan maanvyörymä sijaitsee kahden risteävän tunnelilinjan päällä, johon epäillään liittyvän tunneliräjäytys.

Tunnelisotaa käydään syvä valtiota (deep state) vastaan. Syvällä valtiolla tarkoitetaan hallintoa, joka koostuu salaisista ja luvattomista valtaverkostoista (deeppareista), jotka toimivat valtion vastaisesti esimerkiksi ajaessaan poliitikkojen, asevoimien ja aseteollisuuden yhteen kietoutuneita etuja. Veljesten mukaan Puolustusvoimien rooli ”deeppareissa” ei ole ollut niin keskeinen, kuin esimerkiksi Keski-Euroopan valtioilla. Suomen tunnelijärjestelmä on kuitenkin osa deeppareittein ydinosaamista. Suomen merkittävin rooli deeppareissa on veljesten mukaan linkki Venäjän suuntaan.

Nyt käsillä olevassa maanpetosepäilyssä näyttää olevan kyse edellä kuvatun tunnelisodankäynnin todistelusta, jossa yksityiskohtiin pureutunut sinänsä harmiton ulkoiluharrastus on ilmeisemmin johtanut epäilyyn turvallisuussalaisuuden paljastamisesta.

Eräässä keskusteluryhmässä arvioitiin turvallisuussalaisuuden paljastamisen liittyneen mm. reserviläisten vartioimien luolastojen tunneliaukkojen videointiin. Kolmikon epäiltiin ilmeisesti kartoittaneen (kuvanneen ja videoineen) yksityiskohtaisesti puolustusvoimien ja huoltovarmuuden kannalta tärkeiden tunneleiden sisäänkäyntejä ja tunnelialueita. Kolmikon epäiltiin myös mm. julkaisseen yksityiskohtaisia karttoja puolustusvoimien alueista. Veljesten kerrotaan pitäneen esitelmiä mm. Me Kansa-kansanliikkeen kokouksissa, joissa on julkaistu kyseenalaisia paljastuksia tunneliverkostosta.

Helsingin kaupungin alle rakennettu tunneliverkosto on yleisesti tunnettu julkinen asia. Helsingin maanalainen yleiskaava on julkaistu Helsingin kaupungin verkkopalvelussa hel.fi. Tunneliverkostosta on julkaistu lisäksi useita suunnitelmia, kuvia, karttoja ja artikkeleita lehdissä. Esimerkiksi dailymail.co.uk julkaisi tunneleista artikkelin 14.7.2017. Suuri osa maanalaisesta verkostosta on avoinna yleisölle, ja se sisältää tiloja, kuten uima-altaita, jääkiekkokenttiä ja pysäköintialueita yms.

DailyMail Online verkkojulkaisun mukaan entinen puolustusministeriön virkamies kertoi Wall Street Journalille (wsj.com 14.7.2017): "Sotilaat varmistavat, että meillä on maanalainen etu, jos he koskaan tulevat luoksemme haluamaan taistelua." Verkkojulkaisussa kuvattiin, kuinka suomalaiset sotilaat harjoittelevat monimutkaisessa tunneliverkostossa Helsingin alla Venäjän hyökkäyksen pelossa. Artikkeli on vain yksi esimerkki siitä, kuinka myös suomalaiset virkamiehet ja asiantuntijat vuotavat avoimesti luottamuksellisia tietoja lehdistölle ja tarjoavat "ruokaa" salaliittoteoreetikoille. Eräs lehden lukija piti kommentissaan suomalaisia hölmöinä julkistaessaan tällaisia salaisuuksia. Lähteet: (kotimaa.fi 23.1.2014, 24.1.2014, yle.fi 14.4.2023, mtvuutiset.fi 14.4.2023, is.fi 25.3.2014, iltalehti.fi 14.4.2023, kristallipuolue.fi, pt-media.org 14.4.2023, YouTube Vapan veljekset, Allianssi ja Puolustusvoimat. Ajankohtaista keskustelua, striimattu livenä 30.9.2021)
Sääntö nro 2
Valvontaa ei voi korvata luottamuksella.

Sääntö nro 3
Riittävän isolla vasaralla voi rikkoa mitä tahansa.

Sääntö nro 4
Jonkun pitää aina johtaa.


Sääntö nro 5
Delegoimalla ei voi välttää vastuuta.

Sääntö nro 1
Yritysturvallisuuden on palveltava toimintojen tavoitteita.
Takaisin sisältöön