Blogi - SecMeter

Sisältöön

Voiko yhteiskunnan varautumiseen luottaa

Päättäjät tulevat usein julkisuuteen lausunnoilla, joissa vakuutetaan varautumisen hyvästä tasosta. Yhteiskunnan eri sektoreiden valmiusharjoituksista kerrotaan mieluusti ”tätä on harjoiteltu”. Päättäjä ei ole ymmärtänyt, että harjoitus on vain harjoitus. Harjoitus pystyy parhaassakin tapauksessa simuloimaan todellista tilannetta vain osittain.
SecMeter | 23/12/2022

Suomen pitäisi liittyä Natoon

Nato jäsenyys on tehokkain keino estää Kremliä toimeenpanemasta etupiiriajatteluun pohjautuvia valtiokaappauksia, joita se toteuttaa hybridioperaatioin ja hivuttaen tukemalla Venäjä-mielisiä toimijoita.

Etupiiriin liitettyä valtiota johtamaan Venäjä nostaa sille mieluisan henkilön, jonka tehtävänä on ajaa alas kansalaisoikeudet, lehdistövapaus, demokraattiset prosessit ja rakenteet kumoamalla voimassa oleva perustuslaki ja lainsäädäntö.

Kansalaiset ovat hyvin selvillä siitä, että Suomi joutuu puntaroimaan Nato jäsenyyttä "pistooli ohimolla". Suomen valtionjohto on tiedostanut turvallisuuspoliittiset realiteetit, joiden pohjalta on kehitetty linjaton poliittinen Nato-optio käsite.

Venäjä ei katso suopeasti Suomen Nato-optiota, koska se tulkitsee Suomen vahvistavan omaa turvallisuuttaan Venäjän kustannuksella. Toistaiseksi Venäjä on sallinut Nato-optio käsitettä käytettävän Suomen sisäpolitiikassa, mutta ei koskaan reaalipoliittisena mahdollisuutena.

Venäjän etupiiriajatteluun pohjautuvassa turvallisuusmallissa Suomen on haasteellista käyttää täysimääräisesti itsemääräämisoikeuttaan ilman, että Venäjä ryhtyy sotilaallisiin vastatoimenpiteisiin.
SecMeter | 3/5/2022
Sääntö nro 2
Valvontaa ei voi korvata luottamuksella.

Sääntö nro 3
Riittävän isolla vasaralla voi rikkoa mitä tahansa.

Sääntö nro 4
Jonkun pitää aina johtaa.


Sääntö nro 5
Delegoimalla ei voi välttää vastuuta.

Sääntö nro 1
Yritysturvallisuuden on palveltava toimintojen tavoitteita.
Takaisin sisältöön